donderdag 2 februari 2017

Kanjerlessen groep 5b

Hallo allemaal,




Deze week zijn wij aan de beurt om te laten zien wat wij tijdens de Kanjerles doen. Elke dinsdag hebben wij kanjertraining. De juf heeft deze week verhaal 8 van Max en de zwerver voorgelezen en dit verhaal ging over 'vriendschap'.










Bij een verhaal horen ook altijd een aantal oefeningen. De juf vertelde de volgende situatie:
Harry neemt een klasgenoot mee naar huis. Op de kamer van Harry springt de klasgenoot boven op het bed van Harry. Yes, het bed is een trampoline. De klasgenoot maakt op die manier veel herrie en heeft er lol in. Het bed van Harry staat op instorten. Harry durft er niks van te zeggen want dan zal zijn klasgenoot boos worden. De moeder van Harry komt op de herrie af en zegt: ''Wat krijgen we nou? Spring jij thuis ook op je bed? Dit bed gaat zo helemaal stuk. Wil je hiermee stoppen?'' De klasgenoot van Harry kijkt boos en zegt: ''Ik ga naar huis. Het is hier niks aan!'' Harry ziet zijn klasgenoot vertrekken. Harry is boos op zijn moeder. Ze had zich er niet mee moeten bemoeien. Nu wil zijn klasgenoot geen vriend meer zijn.


De kinderen mochten daar vervolgens hun eigen mening over geven.


De meeste kinderen waren het eens met de moeder.


 Één leerling was het eens met Harry.


Gelukkig was niemand het eens met het klasgenootje.
Het ging hier vooral om Harry. Waarom zegt Harry zijn mening niet? Goede vrienden durven van mening te verschillen.


We hebben ook nog een oefening gedaan over bij wie je hoort. De juf las een aantal stellingen voor. Als de kinderen wilden, mochten ze gaan staan als de zin bij hem/haar paste. Fijn om te zien dat iedereen uit onze klas vrienden/vriendinnen heeft.
Een aantal voorbeelden:


1. Ik heb veel vrienden op school én in de buurt.


2. Ik heb een vriend/vriendin in een andere klas.


3. Ik heb helemaal geen vrienden/vriendinnen.


Tot slot hebben we nog een vertrouwensoefening gedaan, namelijk: stagediving. Zie hier de filmpjes van deze vertrouwensoefening:


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten