maandag 13 februari 2017

kanjerblog groep 3B

                                                    Kanjernieuws groep 3B

Wij zijn deze week aan de beurt om wat meer te laten zien van onze kanjerlessen in groep 3 B.
Het centrale kanjerboek heet Max en de vogel.
We hebben al een aantal verhalen samen gelezen en daarbij kanjeroefeningen gedaan.
Het verhaal is gestart met een grote eenzame vogel die helemaal alleen is. Deze vogel komt een aantal mussen tegen en de grote vogel wil graag met deze mussen spelen. Maar deze mussen zeggen Nee! De grote vogel gaat aan zichzelf twijfelen omdat deze er anders uitziet. Als zij verandert, zal zij vast wel mee mogen doen. Ze gaat haar snavel slijpen zodat ze een "mussensnavel"krijgt. Dan zal ze vast wel mee mogen doen. Maar nee, de mussen willen dit niet. Dan gaat ze ook haar kleur veranderen....maar nee. Helaas de vogel blijft alleen.
N.a.v. dit verhaal hebben we gesprekken gevoerd. Hoe zou jij je voelen als jij die grote vogel bent? Voel je je fijn of niet. Zou jij je zelf gaan veranderen om mee te kunnen spelen met andere kinderen?
Nee dat willen we niet en doen we niet. We zorgen in groep 3B dat we gewoon allemaal samen spelen. Omdat we allemaal anders zijn, zijn we juist bijzonder! We hebben elkaar mooie complimenten gegeven.

De mussen in het verhaal zijn niet te vertrouwen, maar wij in groep 3 B zeker wel!
We hebben een vertrouwensoefening gedaan en we hebben iemand geblinddoekt in de kring gezet en hem of haar het vertrouwen gegeven dat we ze nergens tegenaan mochten laten botsen.
Dit ging super-goed!


Gelukkig zijn de lieve kinderen van groep 3B goed te vertrouwen. Ik had ook niet anders verwacht van deze gezellige, sociale club van kinderen.










Om te kijken of dat er naast vertrouwen ook goed samengewerkt kon worden, hebben we van groepjes kinderen alle armen in de knoop gemaakt. Door middel van overleggen, samenwerken en nogal atletische bewegingen zijn een aantal groepjes gelukkig weer uit de knoop gekomen, super-knap! En heel leuk om te zien.





Morgen gaan we met veel plezier door met het volgende kanjerverhaal. We hebben er nu al zin in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten