vrijdag 20 januari 2017

Kanjerkrant groep 5a

Welkom allemaal!


Deze week zijn we aan de beurt om te laten zien wat wij hebben gedaan aan de Kanjerlessen. Wij bespreken het verhaal van Max en de zwerver en doen hier de week erna verschillende spelletjes over. We leren bijvoorbeeld hoe je nee kan zeggen of hoe je op een nette manier iets terug kunt brengen naar de supermarkt. Dit zijn onderwerpen die in het verhaal voorkomen, die we dan uitspelen in de vorm van een toneelstukje of een verhaaltje.



Hieronder zie je bijvoorbeeld dat we in groepjes een oplossing moesten bedenken zoals een witte pet dit zou oplossen. De kinderen kregen één van de volgende situaties:

Je bent naar de winkel geweest. De winkeljuffrouw heeft haar best gedaan om jouw bestelling uit het magazijn te halen. Je komt thuis en je moeder zegt: 'Ga dit maar terugbrengen naar de winkel. Dit is niet wat ik bedoel.'

Je speelt met een groep kinderen. Er worden dingen gezegd waar jij het niet mee eens bent.

Je krijgt in de winkel geld te weinig terug. 









Ook hebben we elkaar complimentjes gegeven. Dit hebben we gedaan door onze hand over te trekken op een blaadje. De kinderen mochten daarna rondlopen met een potlood en mochten een tip of een top bij iemand opschrijven. De kinderen deden dit heel goed en hebben mooie tips en tops bedacht. Zoals jullie hieronder kunnen zien, zijn wij allemaal heel blij met de tips en tops die we gehad hebben. 








Als afsluiting van deze blog willen we jullie nog iets laten zien wat wij heel erg leuk vinden. Dit is namelijk een spelletje waarbij je je emoties moeten gebruiken. De eerste persoon zegt iets zonder emotie en de laatste persoon zegt iets met héél veel emotie. Kijk de filmpjes hieronder maar.

Ik ben boos....




Ik ben blij.....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten