maandag 12 december 2016

Kanjerlessen in groep 1-2E

Vanaf januari starten we in de groepen 1-2 met de verhalen van 'Max en het dorpje'  die horen bij de Kanjertraining.
Maar natuurlijk hebben wij in onze klas al regelmatig aandacht besteed aan oefeningen die horen bij de Kanjertraining.
We zijn bezig geweest met het geven van complimenten.
De kinderen mochten elkaar een complimentenbloem geven en daarbij natuurlijk ook een compliment aan een ander kind geven. We hebben geleerd dat je complimenten kunt geven over hoe je eruit ziet, maar ook over dingen die de ander goed kan of over hoe je bent en doet tegen andere kinderen. Ook leerden we dat je elkaar aankijkt als je een complimentje geeft en we merkten dat het vooral heel erg leuk is om een complimentje te krijgen, je wordt er vrolijk van!





















Ook hebben we een samenwerkingsoefening gedaan. De juf had in de gymzaal een touw neergelegd in de vorm van een kerstboom. We moesten in drietallen (met de handen vast) over het touw gaan lopen, zonder elkaar los te laten en zonder van het touw af te gaan.
We leerden dat je rekening moet houden met elkaar, je moet alle drie even snel lopen. Bij de lussen was het extra lastig, eerst moesten all drie de kinderen in de lus staan en daarna kon de eerste pas weer verder lopen. Ook leerden we dat wanneer de lus te klein was, we nooit allemaal daar konden staan. Best lastig hoor!
































Geen opmerkingen:

Een reactie posten